In onze oorspronkelijke leefruimte gebruikten we al onze zintuigen op volle sterkte om te zoeken naar voedsel of gevaar te ontlopen. We tuurden in de verte, lieten ons leiden door geuren, luisterden of een hongerige vijand in aantocht was. We liepen, klommen en sprongen. En als we moe waren, namen we rust.

Pak aan wat je dwarszit
Coachfinder

Pak aan wat je dwarszit

Minder stress, ander werk, meer zingeving of iets anders waarbij je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Een coach helpt je om sneller je doelen te bereiken.

Vind je ideale coach

Tegenwoordig zitten veel mensen een groot deel van hun leven achter een bureau te turen naar een beeldscherm. Voor een wezen dat erop is gemaakt om buiten te zijn, is een kantoor een behoorlijk onnatuurlijke omgeving. Psycholoog Piet Vroon beweerde ooit dat veel gebouwen niet aansluiten bij hoe mensen in de oertijd zijn ‘afgesteld’.

Dat we ons niet altijd prettig voelen in een kantoor heeft, dacht hij, te maken met basale behoeften die nog zijn overgebleven uit die tijd, maar nog steeds ons gedrag bepalen. Met die behoeften houden wetenschappers zich in het bedrijf Boerstra Binnenmilieu Advies (bba) dagelijks bezig. Ze adviseren over de omstandigheden die een ideale werkplek creëeren en maken gebouwen weer menselijk.

In 7 stappen naar een ideale werkplek

Frisse lucht

Volgens ingenieur Atze Boerstra en psycholoog Joe Leijten van bba is het meest voorkomende probleem in kantoren een slechte luchtkwaliteit. De oorzaak ligt in een slechte ventilatie, in combinatie 

Log in om verder te lezen.